Üniversite E-Kayıt İşlemi için Tıkla!
Üniversite E-Kayıt İşlemini Gerçekleştirmek için Lütfen Tıklayınız
Üniversite e kayıt,üniversite e kayıt nasıl yapılır,üniversite e kayıt şifremi unuttum...
E-Devlet ile üniversite kayıtlarını da yapabilmek artık mümkün. E-Devlet ile üniversite kaydı nasıl yapılır? E-Devlet sayesinde bir çok işlemi internet sayesinde kolaylıkla yapılabilirken bunlara bir yenisini de ekleyen E-devlet;yarın üniversite kayıtlarını alabilecek. E-Devlet tüm merak edilenler lysgiris.com'da
E-Devlet ile Üniversite Kaydı Nasıl Yapılır ?
Türksat AŞ'den yapılan açıklamada yenbi bir e-devlet hizmeti daha kullanıma girecek. Artık E-Devlet sayesinde üniversite kayıtları kolaylıkla yapılabilecek. Öğrenciler (https://www.turkiye.gov.tr/) adresinde "e-hizmetler" bölümü altında yer alan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı başlığı altında bulunan "Üniversite e-Kayıt" bölümünü tıklayarak kayıt yapabilecekler.
Söz konusu uygulama ile 32 üniversiteye yeni yerleşen öğrenciler, isterlerse Ağustos 2017 arasında e-Devlet Kapısı üzerinden elektronik olarak kayıtlarını gerçekleştirebilecek ya da Ağustos 2017 arasında üniversitelerine giderek şahsen kayıt yaptırabilecek. Elektronik ortam üzerinden kayıt olmayı tercih eden öğrencilerin üniversitelere giderek tekrar kayıt yaptırmasına gerek olmayacak.
Öğrenciler, elektronik kayıt işleminin ardından üniversitelerin duyurduğu tarihte ders kayıtlarını yaptırarak eğitime başlayabilecek.
KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
3.Elektronik kayıt işlemi 2017-2018 öğretim dönemi için ÖSYM'den temin edilecek yerleşen verisi içerisindeki öğrencileri kapsayacaktır. ÖSYM yerleşen verisine YÖKSİS üzerinden erişilebilecektir.
a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
b) Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge
e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri
ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumlarını gösterir belge
Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.
Kazanan adayların bilgileri adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.
4.2. KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR
a) Adayların kayıt için bizzat başvurmaları (elektronik kayıt hariç) gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
b) Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.
c) Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
d) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
e) Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilir.
f) Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞININ ELEKTRONİK KAYIT İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI
Devlet yükseköğretim kurumları, dileyen öğrenciler için e-devlet kapısından kaydolma imkanı sunacak. Elektronik kayıt, öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlı olacak. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler, yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracak. Elektronik kayıt işlemi, 2017-2018 öğretim dönemi için ÖSYM'den temin edilecek yerleşen verisi içerisindeki öğrencileri kapsayacak. ÖSYM yerleşen verisine YÖKSİS üzerinden erişilebilecek.
Yerleşen adaylar, e-devlet şifreleri ile (https://www.turkiye.gov.tr) adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabilecekler.
ELEKTRONİK KAYIT İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
1.Devlet yükseköğretim kurumları, dileyen öğrenciler için e-devlet kapısından kaydolma imkânı sunacaklardır.
2.Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır.
3.Elektronik kayıt işlemi 2017-2018 öğretim dönemi için ÖSYM den temin edilecek yerleşen verisi içerisindeki öğrencileri kapsayacaktır. ÖSYM yerleşen verisine YÖKSİS üzerinden erişilebilecektir.
4.Elektronik kayıt tarihleri, ÖSYM yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra duyurulacaktır,
5.Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlara gibi) ile açıköğretim programları dâhil edilmeyecektir.
6.Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile (https://www.turkiye.gov.tr) adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.
7.Asker Alma Dairesinden askerlik durum bilgisi ve Milli Eğitim Bakanlığından lise mezunu olup olmadığına dair bilgi ekran kaydında yer alacaktır. Askerlik durumu kayıt olmalarına engel olmayacaktır. Ancak;Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler elektronik Kayıt yapamayacak ve yerleştiği Yükseköğretim Kurumuna yönlendirileceklerdir. Milli Eğitim Bakanlığından mezuniyet bilgisi alınan öğrenciler için elektronik kayıtta öğrencinin yerleşme bilgileri, ÖSYM verisinden otomatik olarak gelecektir.
8.Herhangi bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrenciler, elektronik kayıt ekranında kaydı yapılmayarak yerleşmiş olduğu Yükseköğretim Kurumuna yönlendirileceklerdir.
9.Kaydını tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gösterir barkotlu çıktı da alabileceklerdir.
10.Kayıt olanlara ait bilgiler YÖKSİS üzerinden günlük olarak alınabilecektir.
11.Kayıt işlemini elektronik ortamda yapan öğrenciler elektronik kayıt ekranında veya üniversitenin web sitesinde duyurduğu tarihlerde ders kaydına gelecekler ve duyuruda belirtilen belgeleri sunmaları ve diğer şartları sağlamaları durumunda ders kaydı yapabilecekler
E-Devlet'e nasıl giriş yapılır?
E-Devlet hayatımızı kolaylaştıran uygulamalarından biridir. E-Devlet giriş yapmak için şifre almanız gerekmektedir. Şifreyi PTT şubesinden alabilirsiniz. Oradaki görevliye E-Devlet şifremi unuttum diyerek sorunlarını dile getirmeleri gerekecektir. E-Devlet şifresini ilk sefer aldığınız da 2 TL işlem ücreti ödeyeceksiniz. E-Devlet şifreniz size özel olup lütfen başkasıyla paylaşmayınız.
E-Devlet uygulaması sayesinde bir çok işlemi kuyruk beklemeden kolay bir şekilde yapabilmek münkün. E-Devlet işlemlerini kolay bir şekilde yapabilmek ve E-Devlet hakkında ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.
Üniversite Kayıtları
- Devlet üniversitelerine e-kayıtlar başladı mı?
- E-Kayıt sisteminin kapsamı genişletildi
- Liseden mezun olamayan üniversite adayları geçici kayıt yaptırabilecek
- Sorumluluk sınavları ile mezun olanlar için üniversite kayıt tarihleri ne zaman bitiyor?
- Üniversite E-Kayıt İşlemi için Tıkla!
- Üniversite öğrencilerine harç müjdesi
- Üniversite ön kayıt işlemleri yeterli mi?
- YÖK: Kayıt yaptıramayan öğrencilere ek süre verdi
- YÖK'ten ek kayıt hakkı