Burs Veren Üniversiteler 2017-2018
2017 2018 Burs Veren Üniversiteler Miktarları ve Şartları Nelerdir, Üniversite tercihleri devam ederken burs veren üniversiteler hangileri, hangi üniversiteler burs veriyor şartları nelerdir, oldukça merak ediliyor. Üniversiteler 2017-2018 eğitim öğretim yılında adaylara farklı fırsatlar tanıdı. Burs ve yurt dışı imkanlarıyla öğrencilere destek veren pek çok okul ise başarılı adayları bünyesinde toplamak için birbiriyle yarışıyor. İşte 2017 2018 öğretim yılı burslu üniversiteler verdikleri burs miktarı ve şartları Üniversiteler 2017-2018 eğitim öğretim yılına hazır. Tercihlerin bitmesine sayılı günler kala, adaylar için farklı imkanlar sunan üniversiteler, başarılı öğrencileri de bünyesine katma telaşında. Başarılı öğrenciler tarafından tercih edilmek isteyen üniversiteler, yurtdışı eğitim, yüksek lisans, ücretsiz konaklama, yemek ve başarıya göre farklı oranlarda burs imkanları sunuyor.
Ek yerleştirme kayıtlarının tamamlanmasıyla birlikte bu yıl için üniversite maratonu da son buldu. Şimdi öğrenciler için 'burs bulma' süreci başlıyor. Ancak burs için tek adresiniz üniversiteler değil. Çeşitli sivil toplum kuruluşları da üniversitelilere hatta lise ve ilköğretim öğrencilerine burs veriyor. Üniversite öğrencilerine Burs Veren Vakıflar Kurumlar 2017 2018 ne kadar?
Gençler için burs imkanı sağlayan kurumlar yalnızca üniversiteler değil. Yükseköğretim kurumlarının verdiği bursların yanı sıra başarılı, maddi imkanları kısıtlı öğrencilere sivil toplum kuruluşları da destek veriyor. Bazı kurumların sağladığı destekler karşılıksızken bazılarında ise geri ödeme şartı bulunuyor. Bazı kurumlar ise burs verdikleri gençlerin kendi sosyal sorumluluk projelerine katılmalarını istiyor. Gençlere burs desteği sağlayan bazı kurumlar şöyle:
TEKFEN VAKFI: Vakıf, bu yıl maddi desteğe ihtiyaç duyan 500 başarılı öğrenciye burs verecek. Kamuya açık burs ve Tekfen çalışanlarının çocuklarına verilen burs olarak iki çeşit burs var. Kamuya açık burslara üniversitede lisans öğrencileri; grup içi burslara lise, meslek lisesi, meslek yüksekokulu ve üniversite öğrencileri başvurabiliyor. Not ortalaması şartı arıyor. Başvuru Eylül tarihleri arasında vakfın internet sitesinden yapılacak. Burs karşılıksız.
TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI (TOG): Burslar ikinci öğretimde okuyanlar da dahil tüm üniversite öğrencilerine açık. Öğretmen çocuklarına ayrıca burs veriyor. Bursiyerin vakfın faaliyetlerine katılma şartı var. Burslar aylık 220 TL. Bilgisayar, makine, endüstri, matematik, mekatronik ve elektrik- elektronik mühendisliklerinin ve tıp fakültelerinin 1. ve 2. sınıflarında okuyan kız öğrencilere "Kardelenler" projesi kapsamında burs veriliyor. Vakıf, ayrıca Soma'da birinci derece yakınlarını kaybetmiş gençlere yönelik bir eğitim bursu da veriyor.
YURTKUR: Burs ve kredi desteği önlisans, lisans, açıköğretim ve yüksel lisans ile milli sporculara veriliyor. Lisans öğrencilerine aylık 330 TL, yüksek lisans öğrencilerine aylık 660 TL, doktora öğrencilerine ise aylık 990 TL kredi veya burs ödemesi yapılıyor. Ayrıca başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla ÖSYM sınavında her puan türünde ilk 100'e giren öğrenciye ve amatör spor dallarında milli olmuş öğrencilere 990 TL veriliyor.
TÜRK EĞİTİM VAKFI (TEV): Yurtiçinde başarılı fakat maddi desteğe ihtiyacı olan teknik, endüstri meslek lisesi, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs veriyor. Başvuru Eylül'e kadar. Burslar karşılıksız ancak bursiyerin iş hayatına atıldıktan sonra kendisi gibi en az bir öğrenciye TEV aracılığıyla burs vermeyi vicdani bir yükümlülük olarak kabul etmesi gerekiyor. Burslar eğitim seviyesine göre aylık 150 ile bin 1000 TL arasında.
TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU (TÜBİTAK): Temel bilimler alanlarında okuyacak gençlere 750 TL ile 2 bin TL arasında değişen oranlarda burs veriyor. MF puan türünde ilk 5 bin kişi arasında yer alan matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerine yerleşen örgün lisans öğrencilerine aylık 2 bin TL, 5 bin 1 ile 10 bin kişi arasındakilere aylık bin 500 TL, 10 bin 1 ile 20 bin kişi arasındakilere aylık bin TL burs var. 20 bin 1 ile 25 bin arasında yer alan öğrencilerin alacağı burs miktarı da aylık 750 TL.
SABANCI VAKFI: Başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilen burslarda geri ödeme ve hizmet yükümlülüğü aranmıyor. Öğrenciler, üniversiteye giriş bursu, kalkınmada öncelikli illerdeki liselerden mezunlara verilen burs, engelli öğrenci bursu ve meslek yüksekokulları öğrencilerine yönelik Sabancı Vakfı-Vista burslarından yararlanabiliyor. Bursun devamı için öğrencilerin dönem ya da yıl tekrarı yapmak zorunda olmaması gerekiyor.
21. YÜZYIL EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI (YEKÜV): Burslar üniversite öğrencileriyle, devlet okullarında ilköğretim ve liselerde okuyan öğrencilere veriliyor. Bursiyerlerin öğrenim süresini tamamlayıp iş hayatına atıldıktan sonra, YEKÜV aracılığı ile burs vermeyi, başkasının YEKÜV'e bağışta bulunmasını sağlamaya çalışmayı kabul etmesi gerekiyor. Burs başvuruları Ekim tarihleri arasında vakfın internet sitesi üzerinden yapılacak.
MEHMET ZORLU VAKFI: Bursların karşılıksız olduğu vakıf burslarından 29 üniversitenin öğrencileri yararlanıyor. Başvurular üniversitelerden yapılıyor.
KYK Sorgulama
- 2017-2018 KYK Burs/Kredi Başvuru Sonuç Sayfası
- 2017-2018 KYK yurt kayıt tarihleri açıklandı mı?
- 2017-2018 KYK Yurt ve Depozito Parası Açıklandı mı?
- 2017-2018 YURTKUR Kredi-Burs Başvuru Tarihleri Açıklandı
- 2017-2018 Yükseköğrenim Bursu Başvuru Tarihleri Açıklandı mı?
- 2018 KYK yurt başvuru sonuçları sorgulama ekranı
- Burs Veren Üniversiteler 2017-2018
- E-Devlet şifresi nasıl ve nereden alınır?
- Kapatılan Üniversitelerdeki öğrencilerin bursu kesildi
- Kimler öğrenim kredisi borç erteleme talebinde bulunabilir?
- Kredi ve Burs Başvuruları Ekim'de Başlıyor
- KYK 2018 ÖSYM ve Arasınıf Yurt Yerleştirme 2. Yedek Sonuçları
- KYK Borcu erteletmek mümkün mü?
- KYK borcum hangi vergi dairesine aktarılmış?
- KYK burs sonuçları e-Devlet üzerinden öğrenilebilecek!
- KYK burs ve kredi başvurusunu kimler yapabilir?
- KYK burs ve kredi ücretleri ne zaman yatırılacak?
- KYK Burs ve öğrenim kredisi başvurularında nelere dikkat etmeli?
- KYK burs/krediden vazgeçme işlemleri nereden yapılıyor?
- KYK ilk burs ne zaman verilecek 2017-2018?
- KYK öğrenim kredisi borç erteleme dilekçesi nereye verilir?
- KYK yemek saatleri ne zaman?
- KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı? E-kayıtlar ne zaman?
- KYK yurt başvuru şartları nelerdir?
- KYK yurt başvurusu E-Devlet üzerinden nasıl yapılır?
- KYK Yurt başvurusu nasıl yapılır?
- KYK Yurt Ücreti ATM ve İnternetten Nasıl Yatırılır?
- KYK Yurt Ücreti ve Depozito Ödeme İşlemleri 2017-2018
- KYK Yurt ve Kredi-Burs başvuru takvimi açıklandı mı?
- KYK yurtları nerelerde var?