LYS edebiyat çalışma tekniği
Edebiyat çalışmalarında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Edebiyetta yüksek netler yapabilmek için ÖSYM'nin soru dokusunu,konu kapsamlarını iyi analiz etmemiz,neye ihtiyacımız olduğunu iyi belirlememiz gerekiyor.
ÖSYM'nin bakış açısını yakalamamız adına bu önemli.Bizler Edebiyat konularını anlatırken çıkmış soruları baz alıyoruz.ÖSYM'nin hangi konuda ne kadar ayrıntıya girdiğini tespit edip konu içeriklerimizi buna göre belirliyor gerekirse zenginleştiriyoruz.Ders anlatımımızı buna göre şekillendiriyoruz.
Bu yüzden öğrencilerimizin öğretmenlerin anlattığı konuları çok iyi dinlemeleri gerekiyor.
1. Edebiyat ile ilgili teknik bilgiler içeren sorular var bu yüzden terim kavram ve bilgi içeriğinden haberdar olunmalı.
Yazındal türler,şiir bilgisi (şiir türleri,şiirin yapısal özellikleri,şiirde ahengi oluşturan unsurlar şiirin teması,şiir dili,söz sanatları gibi konulları içeriyor)
2. Edebiyat dönemlerinden sorular geliyor.İslamiyet öncesi ve İslamiyet Dönemi Türk Edebiyatının genel özellikleri bu dönemin ilk ürünleri: Kutadgubilik,Atabet'ül Hakayık,Divan-ı Lügat'it Türk,Divan-ı Hikmet gibi eserlerin ayrıntıları içerikleri,Halk Edebiyetı Divan Edebiyatı,Edebiyat akımları,Tanzimat Edebiyatı,Servet-i Fünun Edebiyatı,Milli Edebiyat,Cumhuriyet Dönemi Edebiyatını içeriyor bu tür sorular.Bunlar içinde Cumhuriyet Döneminden gelen sorular daha seçici nitelikte.Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatıyla ilgili soruların niteliği,öğrencilerin özellikle son dönem sanatçıların eserlerini,bu eserlerin içeriğini ve kahramanlarını iyi bilmeleri gerektiğini ortaya koymuştur.
Sanatçı ve eserlere ilişkin ayrıntılı bilgiler istenmesi,bu sınavın öğrencileri zorlayıcı bir sınav olduğunun göstergesi.Metin dönem ilişkilerini ve eser içeriklerini bilmeyi ve kullanmayı gerektiren sorular geliyor.
Dil Anlatım ve Edebiyat terimlerini bilen ve konular arası bağlantıyı kurabilen öğrencilerin yapabileceği sorular var.Konuları ezberlemekten çok konular arası ilişkilere,benzerliklere,farklılıklara odaklanılmalıdır.İşlenen konuyu daha önceki konularla kıyaslama yapmalı,benzerlikleri ve farklılıkları bulup birbirlerine etkisi olup olmadığını iyice irdemelidir.
Bu tür sorularda başarılı olabilmek için dönemlerin özellikleri çok iyi öğrenilmeli çünkü karşılaştırılmalı sorular var.Edebiyat dersi dinlenirken öğretmenin uyarıları çok önemli,bunlar dikkate alınmalı.Önemli yerler işaretlenmeli,anlatılanların benzerlik ve zıtlıkları karşılaştırılarak mukayese edebilme bilinci geliştirilmelidir.
Türkçe ve Edebiyat dersinde bilgiler özümsenmeye çalışılmalıdır.
LYS
- 180 ve üzerinde puan alan adayların sayısı ne kadar 2018?
- 2012-ÖSYS LYS Soruları ve Cevapları!
- 2013 LYS Soru ve Cevapları Tıkla-İndir!
- 2013 LYS Soruları Ve Cevap Anahtarı
- 2013-ÖSYS LYS Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları
- 2014 LYS Fizik Kimya Biyoloji Soru ve Cevapları
- 2014 LYS Sınav Soruları ve Cevapları Tıkla İNDİR!
- 2017 Lisans Yerleştirme Sınavları Başvuru Bilgileri
- 2017 LYS başvuru formu nereden alınacak?
- 2017 LYS Başvuruları Nasıl Yapılacak?
- 2017 LYS Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?
- 2017 LYS Başvuruları Ne Zaman Bitiyor? ÖSYM 2017 LYS
- 2017 LYS Başvuruları Ne Zaman Sona Eriyor?
- 2017 LYS Edebiyat Soruları ve Cevapları Tıklayın!
- 2017 LYS Kamu Spotu Yayımlandı
- 2017 LYS Ne Zaman Yapılacak?
- 2017 LYS ÖSYS Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?
- 2017 LYS Sayısal Bilgileri Açıklandı mı?
- 2017 LYS Sınav Başvuruları Nasıl ve Nereye Yapılacak?
- 2017 LYS Sınav Giriş Belgesi İNDİR!
- 2017 LYS Sınav Giriş Yerleri Tıkla Öğren!
- 2017 LYS Sınav Tarihi ve Saati Belli Oldu
- 2017 LYS Sınav Tarihleri - LYS 2017 Sınav Takvimi
- 2017 LYS Sınav Tarihleri Açıklandı mı?
- 2017 LYS Sınavı Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?
- 2017 LYS Sınavı Nasıl Geçti?
- 2017 LYS sınavı zorluk derecesi nasıl olacak?
- 2017 LYS Sonuçları ve Sayısal Bilgileri Öğrenmek için Tıkla!
- 2017 LYS Sosyal Bilimler Soruları ve Cevapları İNDİR!
- 2017 LYS Şampiyonu nereden çıktı?